Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Χεστήκαμε για τα κοινά ενδιαφέροντα!

"Ήτανε στραβό το κλίμα το 'φαγε κι ο γάιδαρος" λέει μια παροιμία. Γυρνάω από διακοπές και βλέπω το mailbox γεμάτο με email καθώς και πολλά νέα σχόλια. Χαίρομαι που η παρέα μεγαλώνει. Κι από κάποια μηνύματα αλλά και από γνωστούς, μαθαίνω ότι χθες βράδυ που είχε πανσέληνο έγινε πάλι της καριόλας και πέσανε πολλοί χωρισμοί. Δηλαδή είμαστε που είμαστε ΓΤΠ, δεν βλέπεις που δεν βλέπεις πλέον ζευγάρια, τώρα "σεληνιάζεται" ο κόσμος και μαμιέται το σύμπαν.

Οι γυναίκες έχουν τρελαθεί να δίνουν βάση στο να έχουν κοινά ενδιαφέροντα με κάποιον. Για παράδειγμα, έστω ότι σου κάθεται φάση και γνωρίζεις μία γκόμενα που είναι φοιτήτρια σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Άμα είσαι στην ίδια σχολή ή έστω φοιτητής, αμέσως θα τραβήξεις το ενδιαφέρον της. Αντίθετα, αν ας πούμε δουλεύεις είναι στάνταρ ότι θα σκεφτεί πως "είστε σε άλλη φάση".

Αυτή η μαλακισμένη νοοτροπία δεν έχει καμία εξήγηση. Ναι οκ, το καταλαβαίνω αν εσύ κοπελιά ακούς Rihanna, συχνάζεις σε clubs κι ο παλίκαρος ακούει καρσιλαμάδες και κρητικά. Ας πάει στα κομμάτια, έχεις ένα θέμα. Αλλά το να κάνεις διάκριση για το επάγγελμα του άλλου είναι άλλη μια μαϊμουδιά που την έχεις στο DNA σου. Καλά, δεν είπαμε με πτυχίο Πανεπιστημίου να πας να τα φτιάξεις με κανέναν αμόρφωτο, αλλά κατάλαβες τι θέλω να σου πω.

Θυμάμαι γραφικό σκηνικό πριν κάτι χρόνια, που τα είχα με μια γκόμενα κι επειδή η σχολή που είχε τελειώσει ήταν ανώτερη από την δική μου, η μάνα της της είχε ζαλίσει τα άντερα να με χωρίσει. Τελικά τα κατάφερε και η μικρή επηρεάστηκε. Δηλαδή το "καλό παιδί να είναι" έχει καταργηθεί σήμερα. Πλέον έχει σημασία τι δουλειά κάνει, τι λεφτά βγάζει, τι αμάξι κυκλοφοράει και βέβαια αν μπορεί να ανεχτεί ότι θα την αφήνει και λάσκα να πηγαίνει διακοπές με φίλες/φίλους, να τα λένε όποτε μπορεί αυτή διότι η τάδε φίλη κι η τάδε συμφοιτήτρια θέλανε να βγουν για καφέ να πουν τα προσωπικά τους, αλλά σε ξεχωριστές ημέρες οι δυο τους και...ΟΥΦ!!!!!!

Ρε δεν πάτε να κουρευτείτε; Δηλαδή εμείς είμαστε οι μαλάκες της υπόθεσης; Όταν βλέπουμε μια ωραία και μας φαίνεται ενδιαφέρον άτομο, γιατί 9/10 θα χωθούμε όπως και να 'χει; Και δεν μιλάω να "περάσουμε την ώρα μας" (γιατί βλέπω ότι γράφετε κάτι fail σχόλια μερικές αραιά και που). Μιλάω για αυτούς που ψάχνονται σοβαρά. Ακόμα και κομμώτρια να είναι σου λέει ο άλλος "ΟΚ, το δέχομαι".

Ισότητα και τρίχες κατσαρές. Κατά βάση, άμα δεν είναι ο άντρας "από πάνω" δεν γίνεται δουλειά. Δηλαδή σκέψου τώρα εσύ που με διαβάζεις, πόσες φορές έχεις δει την κάθε καριόλα που τελείωσε ένα ΤΕΕ, να κυνηγάει μόνο τους λεφτάδες που έχουν έναν πάκο με πτυχία στο συρτάρι. Δηλαδή γιατί εσύ να ψάχνεις τον τέλειο κι εμείς να μην ψυρίζουμε την λεπτομέρεια;

Κοινό ενδιαφέρον Νο.2. Το τσιγάρο. "Καπνίζεις;" "Όχι." "Αν δεν καπνίζεις απορρίπτεσαι γιατί καπνίζω". Κι όλα αυτά γιατί ο τάδε γκόμενος κάποτε που δεν κάπνιζε, της έκανε παράπονο για το τσιγάρο άρα δεν το ρισκάρει, δεν το συζητάει καν.

Κοινό ενδιαφέρον Νο.3. Σύγκριση δουλειάς. Αν δουλεύουν και οι δύο τότε θα πρέπει να έχεις κάνει κάτι παραπλήσιο. Δηλαδή αν είναι δημοσιογράφος και δει κανέναν αθλητή μπροστά της θα "τελειώσει" με το που θα τον χαιρετήσει. Αν της πετάξεις όμως κανένα άκυρο επάγγελμα, π.χ. "Service σε κατάστημα υπολογιστών" τότε σε έστειλε αδιάβαστο. Για να "μασίσει" θα πρέπει να ψάξεις να βρεις κοινό σημείο! Άμα π.χ. είχατε δουλέψει κι οι δύο για ένα φεγγάρι στον ΟΤΕ ως προσωρινοί και πέσει θέμα συζήτησης η μη ανανέωση της σύμβατης, τότε ναιιιιι, το γκομενέτο τσιμπάει, σου λέει "αχ πως με καταλαβαίνει, αχ πως με αισθάνεται" και το νερό μπαίνει στο αυλάκι. Η ακόμα καλύτερα αν δουλεύεις προϊστάμενος σε κανένα Zara τότε σεληνιάστηκε κιόλας γιατί θα φτιάξει γκαρνταρόμπα.

Κοινό ενδιαφέρον Νο.4. Τι χόμπι έχεις; Αν πηγαίνεις γήπεδο, αν παίζεις παιχνίδια, αν τον παίζεις με το iphone ή δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη αντρική συνήθεια έχεις τότε απορρίπτεσαι. Αν όμως π.χ. πηγαίνεις cinema όπως κι αυτή και βλέπετε ταινίες ίδιου ενδιαφέροντος, τότε εγκρίνεσαι ως δια μαγείας.

Κοινό ενδιαφέρον Νο.5. Είσαι φιλόζωος; Όχι; Απορρίπτεσαι. Γιατί αν δεν είσαι τότε "σημαίνει ότι δεν είσαι τρυφερός κι ότι ποτέ δεν θα συμπαθήσεις την γάτα/σκύλο/καναρίνι/ιγκουάνα μου".

Το συμπέρασμα των παραπάνω και πολλών ακόμη είναι το εξής. Για να καταλάβεις μια γυναίκα δεν χρειάζεται να έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτή. Μπορεί να συννενοείστε άψογα με το που θα σου πει μία κουβέντα και να την νιώθεις με τη μία. Η και το αντίθετο. Μπορεί να έχετε πολλά κοινά κι εσύ να είσαι μαζεμένος χαρακτήρας ενώ αυτή καβαλημένη ψωνάρα του κερατά. Πάλι δεν θα δέσει το γλυκό.

Το ερώτημα όμως είναι ένα: Ποιος θα κάτσει να τους το πει μήπως καταφέρουν και βάλουν λίγο μυαλό;

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟ Η ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΡΙΟ.ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ.ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΑ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ Α ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΗ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΚΟΜΕΝΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΟ.ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΒΛΑΜΕΝΗΣ-ΚΑΜΕΝΗΣ.ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΛΩΣ ΑΣ ΕΡΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δικιο εχεις και εγω τα ειχα με ενα παιδι και ολλα καλα πηγαινανε οταν ειδε να οδηγαω με παρατησε επειδη νομιζε οτι το κανω για να βρω γκομενο ο τυπος περιπτωση γιατι μερικα ατομα δεν καταλαβαινουνε οτι κανει ο συντροφος του το κανει επειδη το γουσταρει και οχι για αλλο λογο μπορειτε να μου πειτε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή