Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Γυναίκες σε fail σχέσεις

(Κείμενο του συνεργάτη Le Mat)
Για αυτές που είναι καταδικασμένες να παραμείνουν ξενέρωτες.

Λοιπόν, διαβάζοντας στο φιλικό σάιτ αυτή την ιστορία, είπα να γράψω ένα δεύτερο άρθρο στο δικό μας, μπας και βοηθήσω στο έναυσμα μιας καλύτερης διανοητικής λειτουργίας της σύγχρονης ελληνίδας μιας και το αντίθετο φύλο φαίνεται να μας διαβάζει.

Διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο οι περισσότεροι συμφωνήσαμε (φαίνεται άλλωστε και από τα σχόλια που έγιναν) ότι οι αντιδράσεις της είναι απόρροια χαμηλής αυτοεκτίμησης, που ίσως να εξηγείται από την εμφάνισή της. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Ούτε είναι ο άλλος ο τραγικός που έβαλε σα δικαιολογία το facebook για να χωρίσει με την κοπέλα. Είναι η γενικότερη αντίληψη του κόσμου στις σχέσεις.

Οκ, το καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να κάνουμε μία σχέση να πετύχει, έστω κι αν αυτή είναι από απόσταση. Δεν είναι κακό να το προσπαθείς. Αλλά, προσωπικά, μου φαίνεται αδιανόητο να προσπαθείς κάτι που είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Για παράδειγμα, η εν λόγω κοπέλα, ενώ έβλεπε ότι ο άλλος παρουσιάζει εξαρχής στοιχεία βλακείας, συνέχιζε να είναι μαζί του. Δεν είναι δυνατόν ο άλλος να έχει παρουσιάσει τέτοια στοιχεία ανωριμότητας, (όπως μία γαμημένη φωτογραφία στο σάιτ του Ζούκενμπεργκ) κι εσύ να τα αφήσεις να περνάνε στο ντούκου. Γιατί κοπέλα μου το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Δε βλέπεις ότι μόνο χαμένη θα βγεις από την όλη ιστορία; Τόσο πολύ φοβάσαι ότι δε θα βρεις άλλο γκόμενο; Βγες μια βόλτα έξω να δεις τι παίζει πρώτα!

Γενικά, σε μία σχέση για να μπορέσει να λειτουργήσει, πρέπει πρώτα να αποδεχτείς τα αρνητικά του άλλου γιατί τα άτομα δεν αλλάζουν. Αν δεν μπορείς να τα ανεχτείς και συνεχίζεις να είσαι με τον άλλο 3 πράγματα σημαίνει: ή ότι φοβάσαι ότι δε θα βρεις άλλον, ή ότι δεν είχες άλλη σχέση στη ζωή σου και είσαι τόσο ρομαντική που πιστεύεις ότι θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη ή ότι απλά δεν την παλεύεις καθόλου.

Βέβαια για να φτάσεις σ’αυτό το σημείο, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι ο άλλος έχει θέματα. Αλλά αυτό προυποθέτει να έχεις και κάποια στάνταρ επίπεδα νοημοσύνης.

Συγκεκριμένο παράδειγμα
Ένας φίλος μου είχε σχέση με μία, την οποία την είχε λιώσει στο δούλεμα. Μπροστά μας την αντιμετώπιζε σα μία φθηνή γκόμενα που την κάνει ότι θέλει. Ακόμα κι όταν ήταν μαζί της την έπεφτε σε άλλες και στο facebook υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η άλλη τρώει κέρατο. Τι άλλο θες κοπέλα μου για να καταλάβεις ότι επιτέλους πρέπει να βρεις κάποιον άλλο; Επειδή όταν είστε μόνοι γίνεται λίγο πιο συναισθηματικός σημαίνει ότι νοιάζεται για σένα; Όχι βέβαια! Το κάνει απλά για να μη χάσει ένα σίγουρο πήδημα. Αν βρει όμως καλύτερη, προφανώς έχεις φύγει νύχτα.

Όλα αυτά τα λέω όχι μόνο για να βάλετε μυαλό, αλλά γιατί πολλές φορές την πατάνε κι οι επόμενοι. Κι επειδή πέσατε σε 2-3 μαλάκες μετά αρχίζετε να γενικεύετε. Δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι. Αυτοί που πας και βρίσκεις εσύ είναι τραγικοί. Έχω πάρα πολλούς φίλους που είναι ωραίοι και πολύ καλά παιδιά, αλλά έχουν φάει friendzoned από κάποιες σαν κι εσάς (για το συγκεκριμένο πρέπει σίγουρα να γραφτεί άρθρο, και θα το αναλάβω εγώ όταν βρω λίγο χρόνο) Οπότε μήπως το θέμα είσαι εσύ, και όχι απαραίτητα οι άντρες; Μην ξεχνάμε ότι οι επιλογές μας κάνουν αυτό που είμαστε, και πάντα μπορούμε να επιλέγουμε να κάνουμε το σωστό.

Φιλική συμβουλή προς γυναίκες
Αν θέλετε να δείτε πως πραγματικά σας αντιμετωπίζει ο άλλος, απλά δείτε πως σας συμπεριφέρεται μπροστά στους φίλους του. Είναι χρυσός κανόνας που πρέπει να τον κρατήσετε.

2 σχόλια:

  1. Ξενερωμενε, πολύ σε πάω! Μπραβο για τα κειμενα σου!!
    Μια φανατικη σου αναγνωστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενερωμενε, πολύ σε πάω! Μπραβο για τα κειμενα σου!!
    Μια φανατικη σου αναγνωστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή