Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Έφυγε ο Παντελής Παντελίδης, το Best Of του διδάσκει

Πως είναι να πληγώνεσαι σε μία σχέση.

Την Πέμπτη 18/2/2016 έφυγε από την ζωή ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, σε ατύχημα που έγινε στο Ελληνικό στην έξοδο του Παλαιού Αεροδρομίου προς την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με έρευνα ο θάνατος μεταξύ άλλων οφείλεται σε λυγισμένη λαμαρίνα των κυκλειδωμάτων όπου προσέκρουσε το τζιπ.

Κοινώς δεν αρκουσε μόνο η ταχύτητα και το ότι είχε πιει (άλλωστε το τζιπ Mercedes υψηλού κυβισμού υποτίθεται θα του παρείχε ασφάλεια), αλλά και το γαμημένο ανύπαρκτο κράτος που δεν προσέχει τους δρόμους. Χάσαμε έναν τραγουδιστή. Μαζί δύο κοπέλες, η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, σύντροφός του, η οποία χαροπαλεύει και οι πιθανότητες είναι υπέρ του να ζήσει, καθώς και η 21χρονη Φρόσω Κυριακού που έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Δεν έχω ακούσει ποτέ μου Παντελίδη live, δεν είμαι σε θέση να τον κρίνω ως τραγουδιστή, όπως και οι περισσότεροί σας. Δεν είμαστε τραγουδιστές άλλωστε. Μου άρεσαν όμως ορισμένα τραγούδια του, τα οποία μιλούσαν για έναν άνθρωπο που τον παράτησε η γκόμενα για έναν άλλο. Αυτός πήρε την κιθάρα του, άνοιξε την κάμερα, ανέβασε βίντεο με τραγούδια στο YouTube, τα οποία έγραψε, μελοποίησε και τραγούδησε ο ίδιος και κάπως έτσι ο ταλαντούχος συνθέτης-μουσικός-τραγουδιστής (3 σε 1) έγινε top όνομα χωρίς να έχει ανάγκη κανένα "κύκλωμα". Με την αξία του.

Το νόημα των τραγουδιών
Δώστε προσοχή στα τραγούδια που έγραψε ο Παντελίδης. Σκεφτείτε ποτέ το εξής. Βρεθήκατε ποτέ προδομένοι από γκόμενα; Το παλικάρι ήταν χρόνια σε σχέση και το πήγαινε για σοβαρά. Βρέθηκε κερατάς, έγραψε τα τραγούδια που ξέρουμε όλοι και μας άγγιξε. Έχετε βρεθεί στη θέση του; Οι στίχοι ίσως σας θυμίσουν πολλά.


24/1/2012 - Ποιος είναι αυτός

Οι πρώτες σκέψεις που σου περνούν απ' το μυαλό όταν την βλέπεις με άλλον.
"Ποιος είναι αυτός για σένα φως μου, είναι ο Θεός σου ή ο αδερφός σου?"



19/3/2012 - Το φίδι
Ύμνος στα ξέκολλα.
"Όσο δέρμα κι αν πετάξεις, φίδι είσαι δεν θα αλλάξεις"


2/4/2012 - Συνοδεύομαι
Όταν την βλέπεις με άλλον.
"Συνοδεύομαι, μου λες κι εγώ παιδεύομαι"



9/4/2012 - Παραμυθιάζομαι
Εδώ σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι στίχοι αφορούν την γκόμενα που τον κεράτωσε. Υποτίθεται ότι το τραγούδι αφορά τις σκέψεις που είναι στο μυαλό της. Οι στίχοι απλά γαμάνε και δέρνουνε απεικονίζοντας την γκόμενα που έρχεται να ζητήσει συγγνώμη για το κέρατο που μας έριξε.

"Από που να αρχίσω, νιώθω πιο ευάλωτη απο ποτέ, δεν θα σου δακρύσω, κι ούτε είμαι η ίδια όπως καποτε...να ζήσω έτσι πως...και έρωτας κι εχθρός και μπαινοβγαίνεις σαν το κλέφτη στη ζωή μου...πως, ο θάνατος αργός, θυμάμαι είπες πως, δεν είχες νιώσει με καμιά όπως μαζί μου...

Παραμυθιάζομαι, ξέρω πολύ καλά τι θα συμβεί....ούτε που νοιάζομαι,θέλω μαζί να μας βρει το πρωί...παραμυθιάζομαι, μιας νύχτας όνειρα εγώ κι εσύ"


Στο δεύτερο βίντεο θα το καταλάβετε καλύτερα.



19/4/2012 - Πάμε στοίχημα
Η καψούρα στο αποκορύφωμά της είναι τόση, ώστε παρακαλάμε ακόμα κι αυτή που μας τα φόρεσε . Βασικά αυτό γίνεται γιατί υπερισχύει η αγάπη από τα άλλα συναισθήματα.

"Πάμε, στοίχημα θα ξαναρθείς. Πάμε στοίχημα μακριά μου δεν μπορείς"


6/5/2012 - Απαγορεύεται
Κομμάτι κόβω-φλέβες.
"Έτσι εξηγείται που η καρδιά σου σ' άλλον αφηγείται, τόσους μήνες κι η ψυχή σου σ' άλλον σώμα έδινε. Έτσι εξηγείται που η μορφή σου πάλι αγνοείται, και η δική μου η ζωή μπουρδέλο έγινε."



10/5/2012 - Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει
Μαλάκες εδώ αράξτε. Πιείτε καφέ να ανοίξει το μάτι σας, κάντε τσιγάρο και προσέξτε το παρακάτω. ΟΛΗ η πεμπτουσία του blog σε μια στροφή.
Όπου "κακό σκυλί" βάλτε τον Παντελίδη. Όπου "αφεντικό" βάλτε τις γκόμενες. Πάμε:

"Μα όπως λέει κι ο λαός κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, η καρδούλα μου αντέχει ευτυχώς.
Μα όπως λέει κι ο λαός κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, κι άλλο αφεντικό θα έχει προσεχώς"

Τι εννοεί ο ποιητής; Μα φυσικά ότι οι γυναίκες είναι τα αφεντικά κι οτι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ εμάς τους σκύλους! Σκεφτείτε το απλά. Ένας άντρας όσα λεφτά κι αν έχε, αν δεν του ανοίξει μια γυναίκα τα πόδια της κι αν δεν τον ΕΠΙΛΕΞΕΙ, δεν πρόκειται να δει προκοπή. Εξουσιαζόμαστε από το κάτω κεφάλι κι αυτές οι καριόλες το ξέρουν πολύ καλά. Συνεπώς ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είμαστε τα αφεντικά. Όλα είναι θέμα ηλικίας όμως. Δηλαδή η γυναίκα μετά τα 30-35 θα αρχίσει να ανησυχεί κάργα γιατί η εμφάνισή της με την οποία εξαγοράζει τους άντρες δεν θα φτουράει και πλησιάζοντας τα 40 δεν θα μπορεί να αναπαράγει. Οπότε, τα πρώτα της 15 χρόνια που είναι στα ντουζένια της, εκεί θα σου βγάλει την πίστη. Θα είναι το αφεντικό. Αυτή θα κάνει το κουμάντο, διότι ξέρει ότι αν φύγει εσυ θα μείνεις αγάμητος. Αυτηνής και το μουνάκι να πήξει κάτι χρόνια στ' αρχίδια της. Εδώ σκίσαμε Παρθένες ετών 26 και 30 ρε μαλάκες , τι να λέμε τώρα? Όλα τα άλλα είναι μαλακίες να 'χαμε να λέγαμε.



19/9/2012 - Δεν ταιριάζετε σου λέω
Περνάμε στο άλλο άκρο. Το να θέλεις τόσο πολύ να είσαι με μια γκόμενα, που θα ήθελες να χωρίσει με αυτόν που σε κεράτωσε και που είναι πλέον μαζί και να γυρίσει πίσω σε σένα.




18/12/2013 - Τέτοια αγάπη δεν αξίζω
Εδώ ο Παντελής το προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Δείχνει πως αισθάνεται αυτός που η γκόμενά του τον χώρισε μετά από τσακωμό και πλέον ζει με άλλον. Το κουπλέ μαχαιριά στην καρδιά . "Όνειρό μου και ζωή σε άλλα χέρια σε αφήνω, πνίγω τον εγωισμό μου, το τηλέφωνό σου σβήνω. Σου αξίζει κάποιος άλλος από μένα πιο μεγάλος". Δείχνει μεγαλοψυχία. Σου λέει "Με κεράτωσε, δε γαμιέται. Αν δεν σου έκανα σου αξίζει το καλύτερο που ήθελες."

Στο ρεφρέν σου στρίβει και το μαχαίρι άμα λάχει και απευθύνεται στον νέο γκόμενο:
"Φρόντισε να μην πονάει, κάντην να χαμογελάει, σκούπισε τα δάκρυά της, πάρε εμένα από κοντά της. Πέταξε τα πράγματά μου, βάλε τέλος στα όνειρά μου, κι άσε εμένα να γυρίζω, τέτοια αγάπη δεν αξίζω".

Εν τω μεταξύ το βιντεοκλίπ είναι λες και έχει κάτσει το...πνεύμα του Παντελίδη δίπλα στο νέο γκόμενο. Αλλά στην ουσία αν το δείτε όλο ο ηθοποιός υποτίθεται ότι είναι αυτός που θα χωρίσει και ο Παντελής απλά τραγουδάει εκ μέρους του. Το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται το κομμάτι, δηλαδή στον επόμενο άνδρα που θα παραλάβει (καμμένη Γη;) δεν εμφανίζεται.


19/3/15 - Τα σχοινιά σου
25/4/15 - Κόλλησε το Γκάζι

Στα δύο αυτά βίντεο, αν προσέξετε, ο Παντελίδης γράφει στίχους που υπονοούν (άθελά του) ότι έχει φύγει απ' τον κόσμο. Τόσο στο πρώτο βίντεο, όσο και στο δεύτερο στη φράση "Κόλλησε το γκάζι". Off-topic αλλά απλά τα αναφέρω.

Δείτε ακόμη την τραγική ειρωνεία με το "Κόλλησε το Γκάζι" στην τελευταία του φωτογραφία στο Instagram.


 
Επίλογος
Στα 33 του χρόνια, ο Παντελίδης έζησε μόλις 3,5 χρόνια δημοσιότητας και κατάφερε να γράψει αριθμητικά τόσες επιτυχίες όσες δεν έγραψαν άλλοι μέσα σε 10 και 15 χρόνια. Σκεφτείτε αν τον είχαμε για μερικές δεκαετίες ακόμη τι ωραία κομμάτια θα μας χάριζε για χωρισμούς και για γκόμενες που μας πρόδωσαν. Μια ματιά στα σχόλιά του στο Vevo κανάλι θα σας πείσει ότι είχε σουξέ σε πολλές χώρες του εξωτερικού, την στιγμή που τραγουδούσε μόνο ελληνικά.

Με αυτόν ταυτίστηκαν οι πληγωμένοι, οι παρατημένοι, οι κερατάδες και όσοι τέλος πάντων πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν μια σοβαρή σχέση κι όχι να γαμάνε αριστερά και δεξιά. Α και το σημαντικότερο: Όσους πιστεύουν ότι λάθος οι γκόμενες μας παρουσιάζουν ως το "ισχυρό φύλο" αφού στις σχέσεις έχουν το πάνω χέρι.

Με βάση τις ιστορίες που έχουμε δημοσιεύσει θα το έχετε ήδη πάρει πρέφα άλλωστε. Έτσι δεν είναι?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου