Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Τι είναι το Tinder?


Πιάστο Super Like και κούρεφτο.

Μετά τους πρόσφατους χωρισμούς έχω αρχίσει πάλι να ψάχνομαι με διάφορες εφαρμογές στο κινητό. Έτσι είπα να σας γράφω αναλυτική κριτική μιας και γουστάρατε πολυ την φάση με το Badoo και ίσως ψαχτείτε κι εσείς.

Κάπου είδα στην τηλεόραση που ανέφεραν το Tinder και το πως κάνεις γνωριμίες. Το ειχα ακούσει και στο Facebook. Με τα πολλά είπα να το κατεβάσω κι εγώ να δω τι παίζει.

Το Tinder είναι μια εφαρμογή που κατεβάζετε δωρεάν στο κινητό και σας βρίσκει γενικώς (υποτίθεται) άτομα που είναι κοντά σας. Βάζετε κριτήρια αναζήτησης δηλαδή φύλο και ηλικία κι αυτό ψάχνει. Αυτό που βρίσκει είναι τις μισές γυναίκες από Ελλάδα και τις άλλες μισές από ξέμπαρκες χώρες του εξωτερικού, πολύ απλά γιατί τα συγκεκριμένα νέτα έχουν ψηθεί να πάρουν το Tinder Plus. Για αυτό θα σας μιλησω πιο κατω.

Love και Super Like
Το Tinder θυμίζει το Hot or Not στο οποίο έχω να μπω κάτι χρόνια. Ξέρετε μωρέ, εκείνη την εφαρμογή όπου περνούσαν φωτογραφίες από μπροστά σου και έλεγες "Hot" ή "Not" και στο τέλος έβγαινε μια βαθμολογία για τον καθένα και την καθεμία. Ε, εδώ δεν υπάρχουν βαθμολογίες. Απλά πατάς "Love" ή "Χ". Αν πατήσεις και το άλλο άτομο "Love" τότε γίνεστε Match και μόνο έτσι μπορείτε να μιλήσετε.

Ε παπάρια δηλαδή! Αντί να έχει ένα chat να μπορείς να στείλεις μήνυμα θα περιμένεις τώρα η άλλη να σου στείλει καρδούλα? Ρε πάμε καλά? Στις 2 εβδομάδες που παίζω με την εφαρμογή μου έχουν στείλει κάπου 3 Love (δεν ξέρω και σε πόσες εμφανίζομαι κιόλας) και έχω στείλει καμιά 200αριά. Φυσικά καμία ανταπόκριση. Μπορείτε όμως να στείλετε κι ένα Super Like το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες. Με το Super Like οι γκόμενες ενημερώνονται ότι τους έκανες Super Like και σε βλέπουν, ακόμα κι αν δεν σου πατήσουν οι ίδιες Love (κατά τύχη). Τέλος πάντων...μία φορά ανά 12 ώρες είναι πολύ λίγο. Ας έβαζαν 3 Super Likes οι γύφτοι.

Όλη η ιστορία λοιπόν γίνεται για να αγοράσεις σαν μαλάκας το Tinder Plus μπας και γαμήσεις. Με αυτό απ' όσο ξέρω στέλνεις απεριόριστα Likes και αρκετά Super Likes. Το "αρκετά" δεν μου κάνει. Οποιος εχει Tinder Plus ας το γράψει στα σχόλια. Κανονικά η εταιρεία θα έπρεπε να σε αφήνει να τους γαμήσεις τα πρέκια στα Super Likes για να ειδοποιηθούν ορισμένες για το πόσο καυτές είναι. Άσε που θα έπρεπε κανονικά να κάνεις chat μαζί τους θέλουν δεν θέλουν.

Διαφορετικά τι? Θα πληρώνω σαν μαλάκας 15 ευρώ το μήνα για το ενδεχόμενο ΑΜΑ καυλώσει στη γκόμενα να μου στείλει? Ρε πάτε καλά?


Όταν τις γραπώνεις από το Facebook
Το καλό είναι ότι μιας και το Tinder συνδέεται με το Facebook, όσα νέτα ειναι στη λίστα φίλων των φίλων σου, εμφανίζουν στο προφίλ τους "Είναι φίλη με τον τάδε". Έτσι, μπορείς να ψάξεις άφοβα στους φίλους του φίλου σου, να βρεις το προφίλ της και να της στειλεις απευθείας μήνυμα. Κάπου 4-5 φορές που το προσπάθησα, παροτι διαβασαν το μήνυμά μου στο Facebook που τις ρώτησα αν έχουν προφίλ στο Tinder, με γράψανε.

Ήθελα να ξερα το σκεπτικό τους. Ωραία παιδιά είμαστε, καλή δουλειά έχουμε, ελεύθερες είστε και εσείς, Ε ΤΙ ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ TINDER? Παίρνετε επιβεβαίωση μη χέσω?!

Εκτός κι αν το Tinder κρατάει μέσα του προφίλ πολλών χρόνων ακόμα κι αν αυτές την έχουν κοπανίσει. Μόνο έτσι πάω πάσο!

Στο παραπανω βίντεο έχει φάση το ότι ακόμα κι αν γίνεις match με άτομα στο Tinder ουτε εκει θα παρεις απαντηση.

Τεσπά, για αυτό το τελευταίο και μόνο που μπορείς να βρίσκεις γκόμενες στο Facebook (από φίλους ή όσες έχουν σπάνιο όνομα) λέει. Θα μου πείτε "Και στο Badoo τα ιδια κανεις". Ναι μονο που εδω ο κοσμος ειναι πιο εκλεκτός και εμφανίζονται και φίλοι των φίλων σου. Αρα αν γράψετε στ' αρχιδια σας το Tinder Plus και το πάτε έτσι μέσω Facebook ίσως να σταθείτε πιο τυχεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου