Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η σημασία του Friendzone σε άντρες και γυναίκες


Σήμερα σας έχω ένα άρθρο στο οποίο πρέπει να δώσετε όλοι προσοχή. Ξενερωμένοι και...ξενερωμένες.

Το θέμα γνωριμίας στην Ελλάδα μεταξύ αντίθετων φύλων ήταν πάντοτε taboo. Με την έννοια του ότι τα θηλυκά απορρίπτουν προτάσεις για καφέ μιας και  φοβούνται ότι οι άντρες θα ορμήξουν σαν αρπακτικά ότι κι αν γίνει.

Στο εξωτερικό το να γνωρίσεις κόσμο και να ανταλλάξεις τηλέφωνα είναι ότι πιο φυσιολογικό υπάρχει. Έχω ταξιδέψει πολές φορές και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Μόνο αν το κάνεις σαφές στο νέτο ότι ψήνεις να παίξεις μπάλα μαζί της direct, τότε θα το καταλάβει. Εδώ και μόνο που θα ζητήσεις τηλέφωνο θα σε γειώσει, ακόμα κι αν την θεωρείς μπάζο που δεν θα της περνούσες φλογέρα ούτε μεθυσμένος.

Κατά βάση αμφότερα τα δύο φύλα και κυρίως εσείς αγαπητά κορίτσια πρέπει να το καταλάβετε αυτό, έχουν μόνο μία επιλογή που τους σώζει. Το friendzone.

Πως και που θα γνωρίσετε άτομα στη ζωή σας
Όταν τελειώνουμε το σχολείο κλείνει ένας σημαντικός κοινωνικός κύκλος, τον οποίο καλά θα κάνουμε να προσπαθήσουμε να τον διατηρήσουμε "ζεστό" πάση θυσία για αρκετά χρόνια μέσω reunion κτλ. Τα άτομα της περιοχής μας που τα ζούσαμε 6 ώρες την ημέρα είναι σημαντικό να τα έχουμε από κοντά, αφού σε κάθε πάρτι γενεθλίων ή γιορτής ποτέ δεν ξέρεις τι πρόσωπα θα σκάσουν μύτη και τι νέες γνωριμίες θα μας ανοίξουν την πόρτα.

Με τους συμφοιτητές μας ισχύει κάτι ανάλογο. Στη μία σχολή μου είχα κάνει για παράδειγμα το λάθος να την πέσω σε μία που ήταν με το ζόρι 6,5 (τι σκατά, ούτε ναρκωτικά να έπαιρνα ο μαλάκας!) με αποτέλεσμα να το μάθουν οι φίλες της. Δεν βοηθούσε και το γεγονός ότι στο τμήμα ήταν μόλις 5 γκόμενες και όλες φόλες με εξαίρεση ένα HB 7.5 που μίλαγε εντελώς σαν χαζογκόμενα και είχε καψουρευτεί έναν δίμετρο στην τάξη και δεν ξεκολλούσε με τίποτα από την πάρτη του. Όπως και να 'χει θα ήταν καλύτερο να μείνω στην παρέα χωρίς να γίνω πέφτουλας και να γνωρίσω από εκεί (why not) τις φίλες τους.

Στην άλλη σχολή μου δεν έκανα το ίδιο λάθος. Κράτησα φιλίες με μία συμφοιτήτρια τις οποίες διατηρώ μέχρι και σήμερα. Είναι HB 6 και έχω γνωρίσει πάνω από 10 φίλες της, όλες τους HB 7-8. Δεν έχω σκοράρει δυστυχώς. Αν φας πίτα από τη μία θα το μάθουν όλες και εκεί είναι η στραβή.

Μετά την σχολή έρχεται το τελευταίο στάδιο. Η τελευταία σας ευκαιρία. Η εκάστοτε δουλειά σας. Εκεί θέλει προσοχή αφού αν παίζετε μπάλα σε κλειστό γήπεδο (γραφείο) δεν θέλετε ούτε εκεί να σας κολλήσει το παρατσούκλι του "πέφτουλα", ενώ αν παίζετε σε ανοιχτό γήπεδο (βλέπετε πελάτες κάθε μέρα) εκεί γνωρίζετε πολύ κόσμο και έχετε την δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα, θέλει προσοχή μην σας τσακώσει το αφεντικό όταν κάνετε πέσιμο ή μην πέσει "καρφωτή" από άλλους.

Τι γίνεται όμως όταν οι επιλογές μας έχουν στερέψει και είμαστε σε φάση που χάσαμε επαφές με συμμαθητές, συμφοιτητές και η δουλειά δεν μας φέρνει γνωριμίες;

Διεύρυνση κοινωνικού κύκλου
Ερχόμαστε στο παρασύνθημα. Η μόνη λύση για όσα άτομα αντίθετο φύλου δεν ενδιαφερόμαστε είναι το friendzone. Βάλτε τις στις φίλες σας. Θα γνωρίσετε νέες φίλες τους και θα γνωρίσουν φίλους σας. Σταματήστε να την πέφτετε σε ότι κινείται. Δεν με ενδιαφέρει αν έχετε να γαμήσετε 14 μήνες που λέει και το τραγούδι. Έχετε κάποια στάνταρ. Αν η γκόμενα δεν έχει μία Α εμφάνιση και δεν έχει βγάλει έστω μια σχολή στη ζωή της (μην ειναι τεμπέλα του Λυκείου) ε τι να την κάνεις; Την περνάς στις φίλες και αποκτάς δικτύωση.

Έχω φίλες από τις οποίες έχω κάνει γνωριμίες και τους έχω κάνει γνωριμίες. Η συνεργασία σε μια Friendzone είναι win win. Όπως ένας φίλος θα σου φέρει φίλες της κοπέλας του, έτσι και μια φίλη θα σου φέρει φίλες και εσύ φίλους. Μη σας πω ότι μερικοί είναι μουνόπανα και δεν σας γνωρίζουν γκόμενες επίτηδες. Κάποιοι μπορεί να πουν και το κλασικό "Γιατί εσύ μου έχει γνωρίσει ποτέ;" Μια καλή φίλη που εμπιστεύεστε τα προσωπικά σας είναι μεγαλύτερη πηγή γνωριμιών από φίλο, πολύ απλά γιατί έχει πρόσβαση σε περισσότερα θηλυκά.

Πάμε στις αγαπητές ξενέρωτες. Όπως έγραψα και πιο πάνω αποφασίστε τι θέλετε στη ζωή σας.

Α)Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον μέσα από παρέα; Ωραία, τότε δώστε το τηλέφωνό σας σε όποιον το ζητάει και αν δεν σας ενδιαφέρει διευκρινίστε του "Θα βγούμε φιλικά όμως". Ειναι ΤΙΜΙΟ γαμώ το κέρατό μου από το να τον γειώσετε λες και είστε 14χρονα που φοβούνται ότι θα τα βιάσει ο λύκος! Μπορεί να έχει ωραίους φίλες κι εσείς φίλες που θα του αρέσουν.

Β)Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον με οποιοδήποτε τρόπο; Τότε βγείτε έξω, δεχτείτε το φλερτ από όποιον σας αρέσει και σταματήστε να του γυρνάτε την πλάτη για να το παίξετε δύσκολες ή να του απαντάτε μονολεκτικά χωρίς να του κάνετε κι εσείς ερωτήσεις. Αν δεν βγείτε έξω τότε χρησιμοποιήστε τα social networks γνωριμιών. Δηλαδή εμείς τι; Μαλάκες είμαστε που μπαίνουμε ή φοβάστε μην σας χαρακτηρίσει κάπως κανένας κομπλεξικός; Αφού κι αυτός για τον ίδιο λόγο μπήκε και έχει αποδεχτεί ότι θα γνωρίσει άτομα σαν εσάς!

Για να μην τα πολυλογούμε, δεν υπάρχει κανένα taboo στη φιλία άντρα και γυναίκας. Εκμεταλλευτείτε την για να βγείτε κερδισμένοι από νέες γνωριμίες και παρέες. Η φιλία μεταξύ μας υπάρχει κανονικά και με το νόμο αλλά ΜΟΝΟ αν δεν είστε το στυλ μας και ψάχνουμε κάτι άλλο. Γιατί αν δεν είστε τότε οι άξονες της Γης να γυρίσουν ανάποδα δεν θα σας κάτσουμε. Αν όμως είστε ακριβώς το στυλ που ψάχνουμε τότε όχι απλά δεν θα υπάρξει φιλία, αλλά σας έχω ένα σωρό περιπτώσεις φίλων, που σήμερα είναι παντρεμένοι με παιδιά, με γκόμενες οι οποίες έλεγαν κάποτε "Με αυτόν; Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχει τόσα αρνητικά" Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε τι θέλετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου