Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Το value πιάνει μόνο στον ίδιο κοινωνικό κύκλο



Αν έχετε αντίθετες δουλειές ή ενδιαφέροντα τότε το value σας τείνει προς το μηδέν.

Ένα πολύ γνωστό μοντέλο 42 ετών τα έχει με 20 χρόνια μικρότερή του, επίσης μοντέλο. Την είχα γνωρίσει κάποτε και μετά της έπιασα κουβέντα στο Facebook, όπου δεν απάντησε ποτέ. Τώρα κατάλαβα το γιατί.

Οι γκόμενες που βλέπουν ότι το value της είναι ψηλά στο Θεό θέλουν δίπλα τους έναν άντρα που θα έχει κατά προτίμηση μεγαλύτερο value. Αν για παράδειγμα ήμουν λογιστής σε πολυεθνική εταιρεία και γνώριζα μια απόφοιτη λογιστικής, το value μου στα μάτια της θα εκτοξευόταν. Θα με είχε για Θεό αφού για αυτήν θα ήμουν ένας πετυχημένος επαγγελματίας που θα μπορούσε να την συμβουλεύσει επαγγελματικά και -γιατί όχι- να την αποκαταστήσει.

Αν ήμουν επαγγελματίας χορευτής τότε όσες χόρευαν μαζί μου ή ήθελαν να μάθουν τον χορό που διδάσκω τότε θα πάθαιναν σοκ. Όπως για παράδειγμα οι μαθήτριές μου. Αφήστε δε που θα ήξεραν ότι κάθε μέρα χορεύω με τόσες γυναίκες, οπότε αυτομάτως θα τις έπιανε η αντιζηλία και θα ήθελαν να με διεκδικήσουν.

Σε αντίθεση με όσα διαβάσατε, τα συγκεκριμένα επαγγέλματα έχουν μηδενικό value αν το ένα άτομο απ' τη μία κατηγορία παίξει μπάλα με άτομο της άλλης. Η λογίστρια θα πει στον χορευτή "Δεν χορεύω" και η χορεύτρια θα πει στον λογιστή "Μπράβο, είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου" και μετά θα πάει στο επόμενο bar να κωλοτριφτεί σε κανένα μαύρο για να φάει την αράπικη τσαπού που τόσο καιρό διεκδικούσε. Άσχετα με το αν πετάξω έξω το 20ποντο και την περάσω σουβλάκι μπορεί να τον έχω και μεγαλύτερο από κάποιους μαύρους. Δεν έχει να κάνει. Βγήκε κυρίως για να την ξεσκίσει ο υπεργαμάτος χορευτής, αλλιώς θα πήγαινε σε άλλο, πιο ήσυχο μέρος.

Υπάρχουν βέβαια και επαγγέλματα τα οποία έχουν την "Μέθοδο του προκρούστη" αφού παίζουν μπάλα σε πολλά γήπεδα. Ένας τραγουδιστής για παράδειγμα μπορεί να τα φτιάξει εύκολα με μια λογίστρια αν αυτή δουλεύει στη δισκογραφική του ή μια διαφημιστική της. Μπορεί να τα φτιάξει και με χορεύτρια γιατί αυτή θα τον θαυμάζει και θα πιστεύει ότι θα την αποκαταστήσει κιόλας επαγγελματικά ή με μια αισθητικό στην οποία θα πάει για να φτιάξει την εμφάνισή του. Μπορεί να τα φτιάξει ακόμα και με fan του. Όπως έκανε ο Κιάμος ας πούμε με την σύζυγό του.

Το κατά πόσο θα πιάσει το value σου έχει να κάνει και με την δουλειά της άλλης. Τι κι αν είσαι επιχειρηματίας κι έχεις μια μεγάλη αλυσίδα εστίασης; Η άλλη μπορεί να δουλεύει ως γυμνάστρια και να σιχαινεται το junk food. Τι κι αν είσαι πωλητής σε κατάστημα που να σχετίζεται έμμεσα με το επάγγελμά της; Η άλλη μπορεί να δουλεύει σε οικονομική διεύθυνση σοβαρής εταιρείας και να ψάχνεται για άτομο με αντίστοιχες σπουδές και διπλώματα.

Πάρτε το χαμπάρι. Το θέμα value οι γυναίκες το υπολογίζουν πολύ σοβαρά. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο άντρας θα έχει κατώτερη δουλειά από αυτές, ούτε ότι θα βγάζει λιγότερα από αυτές. Θέλουν να "μπορεί να της συντηρήσει" (και δεν εννοώ απαραίτητα να κερνάει τα πάντα ή να τις χαρτζηλικώνει, μιλάω για τα πολύ βασικά). Αν δεν μπορούν να αισθανούν ασφάλεια μαζί του και ότι θα μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά της χωρίς προβλήματα τότε δεν θα τους βγει το αίσθημα της αναπαραγωγής που έχουν στο DNA τους, συνεπώς το χάσατε το παιχνίδι.

Προσωπικά εγώ παίζω πολύ με το value λόγω δουλειάς, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτή τη στήλη. Σε άλλα νέτα πιάνει και σε άλλα όχι. Αυτό βέβαια με έχει βοηθήσει να διεκδικήσω τα υπέρμουνα του κλάδου μου πολύ πιο εύκολα απ' το αν δεν ήμουν επιτυχημένος σε αυτό που κάνω. Αν είστε μικροί ακόμα και διαβάζετε το blog, προσπαθήστε να είστε οι καλύτεροι και οι πιο επιτυχημένοι στη δουλειά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ στο να έχετε έστω το value στον κύκλο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου