Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Έρευνα: 1 στις 5 Ελληνίδες δεν παντρεύεται, πολλές δεν κάνουν παιδιά


[Email του αναγνώστη Arkhon]


Δες την παρακάτω έρευνα και κυρίως διάβασε τα σχόλια στο τέλος. Πλέον τις έχουν καταλάβει όλοι για τα καλά. Επίσης ακόμα και όσες παντρεύονται επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά.


"Μία στις πέντε Ελληνίδες αποφασίζει τα τελευταία χρόνια να μην παντρευτεί, ενώ πολλές από όσες παντρεύονται, αναβάλλουν την απόκτηση παιδιών. Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει από αύριο στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, το ποσοστό των γυναίκων που δεν παντρεύονται, φθάνει σχεδόν το 20% και αφορά όλη τη χώρα. Η οικονομική κρίση και η ανεργία αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι Ελληνίδες οδηγούνται σε αυτή την απόφαση, λέει στην εφημερίδα «Έθνος» ο Κωνσταντίνος Ζαφείρης, επίκουρος καθηγητής Δημογραφίας του Δημοκρίτειου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Όσον αφορά την τεκνοποίηση, τα δεδομένα είναι αποθαρρυντικά για το μέλλον της χώρας μας. Σήμερα ο συγχρονισμός γονιμότητας ανά γυναίκα έχει μειωθεί στο 1,3 παιδί, όταν τη δεκαετία του 80 το ποσοστό αυτό ήταν 2 με 2,1 παιδιά ανά γυναίκα.

Ο Κωνσταντίνος Ζαφείρης επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που για πρώτη φορά εμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο, δεδομένου ότι ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνορθόδοξη παράδοση, την κοινωνική ζωή, αλλά και την ηθική οντότητα του Έλληνα.

Τέλος, και αυτή η έρευνα διαπιστώνει ότι οι Ελληνίδες ζουν περισσότερο από τους Έλληνες. Το προσδόκιμο ζωής των γυναικών στη χώρα μας είναι τα 84 χρόνια και των αντρών τα 79."

Πηγή


Σχόλιο Ξενερωμένου
Τώρα φίλε Arkhon διάβασε μερικά ενδεικτικά σχολια από κάτω να φρικάρεις. Είναι τόσο ηλίθιες που πλέον βρήκαν μια νέα καραμέλα για να πιπιλήσουν η οποία λέει ότι "Οι καλοί και οι ικανοί Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό και εδώ έμειναν οι άχρηστοι"! Δηλαδή όλοι εμείς οι ωραίοι, με καλό χαρακτήρα που βγάζουμε έναν μισθό είμαστε οι αόρατοι; Προφανώς και όχι. Όσοι μας διαβάζουν ξέρουν πολύ καλά ότι πλέον είναι τόσο χαζές που δεν δίνουν καν σημασία στο φλερτ.


Σχόλια από άνδρες
"Οποια Ελληνίδα θέλει να παντρευτεί παντρευεται!Για μια γυναίκα είναι πολύ εύκολο να βρει γκομενο και άνδρα!Απλά όλες πια έχουν υψηλές απαιτήσεις και αν δε βρουν αυτό που θέλουν προτιμούν να μείνουν μονες,σε αντίθεση με τους άνδρες που πολλοι θέλουν να βρουν γυναίκα αλλά δε πληρούν τις προϋποθέσεις που αυτές θέτουν!Έτσι μένουν και αυτοί μόνοι χωρίς βέβαια να το θέλουν οι ίδιοι η παίρνουν ότι ξεμείνει που και πάλι παίζεται σημερα"

"Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν έναν πλούσιο όμορφο άνδρα που όμως να είναι χαμηλότερου πνευματικού και μορφωτικού επιπεδου από αυτές,ο λόγος είναι ότι θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, όταν κάποιος είναι πιο μορφωμένος έχει πάντα ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε μια σχέση. Είναι κάτι σα το Σάκη τον υδραυλικό, να μαμάει καλά, να μη μιλάει πολύ και να αφήνει τη κατάσταση στα χερια της γυναικας. Αν κάποιος άνδρας σήμερα είναι έξυπνος (όχι πονηρος,έχει διαφορα) και η γυναικα καταλάβει ότι δε μπορεί να τον έχει του χεριού της, δεν έχει τύχη. Κυριες μου, αυτά το μοντέλο έχει ημερομηνία λήξης,ειδικά στην Ελλάδα που,αν δε το έχετε καταλάβει, μετασχηματίζεται σε μια χωρα με πολύ ακριβή διαβίωση και πολύ χαμηλούς μισθούς,όπου οι συντάξεις τον γονιών χαμηλώνουν συνεχεια,όπου τα λεφτά του στρώμα bank τελειώνουν. Τα πράγματα θα γυρίσουν σύντομα εκεί που πρέπει να είναι,καταλαβαίνετε τι εννοώ."

"Απλά οι περισσοτερες γυναίκες είναι κακομαθημενες!Μεγάλωσαν κάνοντας τους όλα τα χατιρια λες και είναι πριγκίπισσες και επισης λόγω σοσιαλ μιντια έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους αφού θεωρούν πως έχουν άπειρους θαυμαστές τα γνωστά λιγουρια που τους στέλνουν συνεχως μυνήματα και τις προσκυνουν άρα αξίζουν το καλυτερο"

"Εγώ ως ενας μεσος 40ρης (42 για την ακριβεια) επιβεβαιώνω το σχολιο σου, μιλάμε δεν μας κοιτάνε καν πλέον, ειμαστε αόρατοι, ποσο μαλλον να ανταποκριθουν στο φλερτ μας. Ακομα και οι 40αρες που ειναι μονες τους, θα κοτάξουν τα "τεκνα", τους 30ρηδες , αντε μεχρι 35 μαξιμουμ, γιατι πολύ απλά μπορουν, οι γυναικες δεν ειναι οπως παλια, οι 40αρες ειναι πλέον σε εμφανιση οπως ήταν οι 30αρες πριν καποια χρόνια. Γιαυτο βλέπεις ολους τους αντρες ανω των 40 να προσπαθυον να βρουν καμια Ρουμάνα, γιατι για τις Ελληνιδες δεν υπάρχουν καν! Δυστυχως αυτη ειναι η αλήιθεια, γιαυτο και εγω οποιον νέο συναντω στην δουλειά ή στα διαφορα χομπυς μου του λεω να εχει παντρευτει μεχρι τα 37 το πολυ, γιατι μετά τα 40 τέλος το παραμυθι! Πως αλλαξαν τα πράγματα ε? Παλιοτερα οι 40ρηδες μετράγανε ακομα, ενω οι 40αρες θεωρουνταν τελειωμενες και γεροντοκορες, τωρα ειναι ακριβως το αντιθετο!! "

"Πέρα από τους οικονομικούς είναι και άλλοι λόγοι που όλο και περισσότερες γυναικες δε θέλουν να παντρευτουν όπως τα πρότυπα που προβάλλονται σήμερα,το ότι βαριέται και δε ξέρει να ασχοληθεί με το νοικοκυριο όπως οι προηγούμενες γενιές,θέλει να έχει την ελευθερία της να καυλαντιζει με διάφορους,δε θελει ευθύνες,άλλες το ρίχνουν στη καριέρα,δεν υπάρχει η πίεση της κοινωνίας όπως τα παλιά χρόνια,επίσης η γενιά του 80,90 είναι πιο εγωκεντρικη και καλομαθημενη,ψάχνουν έναν όμορφο πλούσιο που θα τον κάνουν ότι θέλουν και θα τις έχω κορώνα στο κεφαλι και θα ζηλεύουν και οι φίλες !Και αν τελικά αποφασίσει να παντρευτεί μετά από 5,6 χρόνια και αφού κάνει κάνα παιδί χωρίζει

"Κυνικός έχεις απόλυτο δίκιο.Πάρα πολλές θέλουν μόνο γάμο-υπερπαραγωγή ή τίποτα.Επίσης δεν καταδέχονται να πάρουν κάποιον κατώτερο",δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί,δεν κάνουν καμιά δουλειά στο σπίτι,αν κάνεις και 1-2 παιδιά...τελείωσες."

Μένει στο ράφι για τους εξής λογους:α)Διότι ψάχνει έναν κούκλο, πλούσιο να της προσφέρει όλες τις ανέσεις β) διοτι θεωρεί ότι είναι θεά (και ας είναι μπαζολα) και σεξοβομβα (και ας είναι ξινή σαν το ξίδι τοπ) και κανείς άντρας δεν είναι άξιος για αυτη και γ) Γιατί είναι τόσο χάλια που δεν την πλησιάζει ούτε λαθρομετανάστης

"Μια στις 5 ελληνιδες δεν παντρεύεται γιατι τα θέλει ΟΛΑ ανευ συμβιβασμων. Θελει τον αντρα της και: Κουκλο, και με περιουσία και με καλη δουλειά και να μην δουλευει πολλές ώρες και τρυφερο και μπρουταλ και και και. Η μεση ελληνιδα είναι το κακομαθημενο αποτελεσμα των 80ς και 90ς που για ολα φροντιζει ο Μπαμπας. Απο το όγκο των μεσων ελληνιδων καποιες βαζουν μυαλο καπου στα 35 απο φοβο μη μείνουν στο ραφι. Οι λοιπές (η μια στις 5) μένει στο ραφι, της φταίνε οι άλλοι και καταλήγει να εκτρεφει αδεσποτες γάτες."

Και δες τώρα νοοτροπία στα σχόλια από γυναίκες
"Οι άντρες σήμερα κάνουν σα τρελοί για να παντρευτουν μέχρι τα 30 επειδή ξέρουν ότι μετά όσο γερνανε δε θα τους κοιτάει ούτε θηλυκια γατα!Και αν είναι και τίποτα της σειράς με έναν απλό μισθό θα φτασουν 35 θα ψάχνουν νύφη με το κυαλι,θα τρέχουν και δε θα φτάσουν."

"Οι καλυτεροι αντρες εχουν φυγει εξωτερικο. Και μαλιστα οι κορυφαιοι εφυγαν και απο τους πρωτους γιατι ειχαν το μυαλο να καταλαβουν την λαιλαπα που ερχεται νωρις... Εδω εχουν μεινει κατι μαμακηδες καραγκιοζηδες που καλο θα ηταν να βασιστουν στην αυτοικανοποιηση... Οι Ελληνιδες που ειναι με τον μπαμπα και την μαμα ακομα στα 36 τους, εγκλωβισμενες ενω θα μπορουσαν να εχουν οικογενεια κλπ, καλο θα ηταν να φυγουν να πανε να βρουν τους σωστους ανδρες που εφυγαν και πηγαν εξω και να εγκαταλειψουν τις γελοιες σχεσεις που εχουν εδω στην Ελλαδα με κατι ανεργους μαμακηδες που ψαχνουν να βρουν δουλεια με μεσο... Και καλυτερα θα περασουν και θα κανουν οικογενειες, με τους δυνατους αντρες που θα σταδιοδρομησουν εξω και θα κανουν και περιουσιες..."

"δεν εχουμε καμμια ορεξη να παντρευτουμε φτωχο ντελιβερα με μουσι και διαρκειας για το γηπεδο για να κανουμε τη μαμα του ή καραφλο χασαπη με διαρκειας στο γηπεδο για να τον γεροκομήσουμε. Οι λιγοι και καλοι Ελληνες εφυγαν εξωτερικο, εδω εμεινε η πλεμπα. Μονο δημοσιοι καρανικες, συνταξιουχοι, βλαχοι μαναβοχασαπηδες και κατι υπαλληλακια του ΙΤ που δεν εχουν ψιλα ουτε για λεωφορειο. Αν ειναι να παντρευτουμε για να χωρισουμε σε δυο χρονια, να μενει."


"Γιατί να παντρευτεί μια γυναικα; Χωρίς γάμο την ελευθερία της θα έχει,σεξ οπότε και με όποιον θέλει θα έχει,υποχρεώσεις και νταντεμα παιδιών δε θα έχει,θα ξοδεύει όπου θέλει τα λεφτά της,θα γυρνάει με όσους θέλει,ταξίδια θα κάνει,και γενικά θα κάνει τη ζωουλα της παρέα με άλλες τέτοιες φίλες της επίσης !Στα 55 πια που θα τα βαρεθεί αυτά θα βρει ένα κορόιδο που αναζητά συντροφικοτητα να τη πάρει και τέλος καλό όλα καλά "


"Το λέει και η έρευνα,ο άντρας πρέπει να είναι περίπου 5 χρόνια μικρότερος από τη γυναίκα"
(Εδώ δείτε κωλο-συμπέρασμα που έβγαλε με βάση το πότε πεθαίνουν άντρες και γυναίκες)

"Οι γυναίκες πια παντρεύονται στα 40 με μικροτερους!Αυτή είναι η νέα πραγματικοτητα"
(Ναι, πάρτε τ'@@ μας που θα δεχτούμε με μεγαλύτερες λες και είναι ίδια η γοητεία της 40άρας με του 40άρη)

"Οι πιο εξυπνες ειναι αυτες που χρεωνουν 300 ευρω ην ωρα....οι ανδρες τα δινουν εχουν νυστικη την γυναικα τους σπιτι και τα ακουμπανε στην ξεπετα.....περιμενουν μετα να τους ταισει η γυναικα τους"

"Εγώ στον πρώτο μου γάμο έκανα το λάθος να μπλέξω με Έλληνα κι έτσι στον δεύτερο πήρα Σέρβο. Ψηλός, ωραίος άνδρας της εκκλησίας και πάνω απ' όλα ευγενικός. Εξάλλου οι Θεσσαλονικείς ταιριάζουμε πολύ μ' αυτούς τους λαούς και έχουμε πολλά κοινά στην νοοτροπία μας. Άσχημα περνάει η Πετρουλάκη με τον Ίβιτς δηλαδή;"
(Και γαμώ. Ξέρεις βρωμόξυλο που έχει φάει;)

Και η αλήθεια
Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πειραγμένος: οι γυναίκες ψάχνουν όλες οπωσδήποτε τον Ντάνο αλλά και πλούσιο/μορφωμένο κλπ, ενώ οι άνδρες ψάχνουν την Ιρίνα Σάικ. Τελικά ούτε οι μεν βρίσκουν τον Ντάνο ούτε οι δε την Σάικ και κάπως έτσι όλοι βολοδέρνουν στα μπαρ όπου προσπαθούν να το παίξουν άνετοι με την μοναξοιά τους. Το θύμα όλης αυτής της ιστορίας είναι θεσμός της οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου